Om bloggen

Det här är en blogg om cykel och livet omkring. Det handlar om glädjen i träningen, om naturupplevelsen och utmaningen. Om en blandning mellan skoj på mtb,mys på landsvägen och tunga vikter på gymmet.

Det började med en magkänsla som så många andra kärlekar. En magkänsla om att cykel nog skulle passa mig. Och det stämde.
Cykling har stärkt mig som person något oerhört och fått mig att hitta hem. Det är på en cykel jag ska bedriva min träning och det är på en cykel jag ska utmanas och ha skoj.

Jag gillar att utmanas, att hoppa på tokiga upptåg. Jag behöver inte tävla men jag vill uppleva och testa mina gränser. Därför har jag kört både Paris-Roubaix och L’Étape du tour samt Vätterrundan, Cykelvasan och delar av CX-cupen. Det är prestationer jag är otroligt stolt över och som har utmanat mig både fysiskt och mentalt.

Jag som skriver den här bloggen heter Anna Jansson, Jönköpingsbo, lärare och cyklist. Alltid med ett leende på läpparna och ”hur svårt kan det vara?” som inställning.
Om du vill komma i kontakt med mig, maila gärna på annamjansson86 (@) gmail.com
cykel tjej

 

8 thoughts on “Om bloggen

 1. Ida Johansson says:

  Hej Anna!
  Damsugar nätet på info kring MTB och Jönköping och hittade hit. Ser ut som om vi har samma inställning till livet ( och funderar på samma sak om klubbtillhöran och ”jag är för dålig”-syndrom) 🙂 Jag letar tjejer (och killar men det finns det redan så många av i skogen) att cykla med i skog och mark. Har cyklat i tre år med det var först i år som jag taggade till. Lera och mörker gör det lite motigt just nu men kör gärna ett träningspas med dig någon gång. MTB,löpning, spinning, jag är på!
  Ha en fortsatt skön dag!
  /Ida

 2. Anders says:

  Hej. Kom hem till Habo till slut tog lite tid i Trånghallabacken men skam den som ger sig så det gick men låren Hmmmm.

  Intressant blogg.

 3. Ewa says:

  Hej, vilken fin blogg du har! Fick tipset av din pappa Hasse att läsa. Vi är arbetskamrater.
  Du har så mycket bra tips för mig som är nybörjare. Läser om rengöring och inser att jag får nog shoppa lite produkter 🙂
  Men vad har ni året runt cyklister på er om benen när det är kallt? Underställ och vindtät jacka och byxa är inhandlat men det känns inte som det räcker.
  //Ewa

 4. Destination Kalmar says:

  Hej Anna!

  Linda heter jag och jobbar på Destination Kalmar. Den 1 augusti är det premiär för cykelmotionsloppet Kalmar Grand Prix Open (KGPO). Vi har de senaste 4 åren arrangerat Kalmar Grand Prix Elit, med elitcyklister från hela Europa. Detta året vill vi utöka arrangemanget och satsa ytterligare på det stora cykelintresse som finns runt om i Sverige. För KGPO finns det två sträckor för deltagarna att välja på, 70 alt. 140 km. Sträckorna är mestadels asfalterade, med den småländska sommarnaturen som utsikt från sadeln. Det kommer finnas depåer längs vägen, där deltagarna kan stanna till och fika och umgås – KGPO blir ett socialt och roligt lopp där alla kan delta.

  Det skulle vara jätteroligt om du ville informera dina läsare, nära och kära, samt andra intressenter om detta lopp, med förhoppningen om att vi ses vid starten den 1 augusti.

  Cykellägret Abloc Camps arrangerades i Kalmar för tredje året nu i april, med arrangören Mattias i spetsen. ”Kalmar är en perfekt stad att invadera på cykel” var hans uttalande efter lägret. Tävlingen och dess sträckor finns att läsa mer om på hemsidan: http://kalmargrandprix.se/

  För frågor och funderingar, kontakta gärna mig. Hjärtligt välkomna!

  Bästa hälsningar,
  Linda Olsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *