När vi paddlade kanot på Fängen

På den sista semesterdagen, vad gör man då? För mig var det en onsdag och vädret var lite skruttigt. Vi bestämde oss för att hämta en kanot vid Fängen och paddla en sväng till en strand. Det är nämligen så att Stefans scoutkår har ett gäng kanoter som ligger vid Fängen så det är smidigt som attans, bara åka bil dit och lyfta i. Vi gjorde samma sak förra året också, till samma strand. _MG_4215 Det är något visst med att glida fram hyfsat ljudlöst över vattenytan. Tidigare i mitt liv har jag paddlat mycket kajak, och ibland kan jag sakna det. Det är något visst med att vara nära naturen utan att direkt göra några avtryck som jag gillar. Plus att jag ju älskar det mesta som har med vatten att göra sommartid. fangen-2 Vi latade oss en stund på stranden, tog ett dopp och kollade på molnens rörelse över himlen. Inget avancerat alls. fangen-1 Jag hade ett litet utbrott på allt skräp som folk slänger! Burkar, kapsyler, fimpar, godispapper och dylikt hamnade i min skräppåse som sedan hamnade i vårt sopprum istället för på stranden. Vet ni att det slängs 2,5 miljon fimpar i Sverige per dag?! Galet ju! Mamma uttryckte det så bra ”det är som att rökare har problem med händerna, de tappar ju både cigarettpaketen och fimparna”. _MG_4144 VI åt vår pastasallad och sen begav vi oss hemåt igen.Som ett litet äventyr mitt i veckan. Ett par timmar utomhus, vid en sjö sådär på den sista semesterdagen. Nästa år tycker jag vi satsar på övernattning! Eller hinner man ett sånt äventyr innan säsongen är slut? _MG_4116

2 thoughts on “När vi paddlade kanot på Fängen

    • Anna says:

      Allt löser sig med bra flytväst tänkte jag! Vet att min pappa någon gång fick fiska upp oss när vi lutade oss för långt över kanten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *