BMC Testride

Igår bjöd Öster cykel tillsammans med BMC in till testride uppe på Huskvarnaberget. Jag var självklart där. Det bjöds ju på korv och på nya cyklar och det vill man ju inte missa.
Tommy var i sitt esse vid grillen, Glenn från BMC bytte pedaler åt mig så jag fick testa nya cyklar hela tiden och Fernando cyklade självklart ifrån mig. Allt var alltså precis som det skulle!Glenn började med att ge mig en Speedfox. Speedfox är BMCs all mountainhoj. Väldämpad och stabil som fan. För mig blev den också lite för seg, det är ingen strava-cykel direkt men sjukt skön nerför.

Jag bytte snabbt till Agonist, en fulldämpad xc-hoj. Jo heldämpat är skönt men jag tror att jag behöver lite mer inkörning innan jag är helt såld. För mig som fortfarande kör hardtail (och dessutom en lätt sådan) blev det lite segt.
Sist ut provade jag en Teamelite 01 med Di2-växlar. Typ inte tråkigt någonstans och helt perfekt för min körstil. Men efter att ha guppat på heldämpat tidigare på kvällen så kändes första varvet lite stelt. Men ju mer jag kom in i det desto mer hemma var vi. Rapp, snabb och ändå mjuk.Jag åt en korv till, cyklade ett par varv till på Teameliten innan regnet började ösa ner och det var dags att tvätta cyklarna, riva tältet och få skjuts hem. Tack Öster cykel och BMC för en kul kväll! 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *