Jag råkade köpa mig en höna

Igår tog vi en roadtrip till Österbymo. Det är andra gången jag besöker denna metropol. Förra gången var när vi körde 200k. Igår var det som sagt med bil men det var välkända vackra vägar från Eksjö. Jag och Alexandra hade sing along i bilen medan Stefan mest skakade på huvudet åt oss. I Österbymo var det Hönsbytardagen, ett årligt evenemang med hönsförsäljning, hoppborg och annat trevligt på marknaden.

Min pappa och Anki har höns och det är lyxigt som tusan att få med sig ägg hem från dom ibland. De var i Österbymo igår för att kolla efter flera vackra hönor och det var målet med vår utflykt, att få träffas och att få gå på marknad.
_MG_0664 osterbymo-hons2_MG_0589Vid en ladugård strax utanför Österbymo samlades mängder människor, de flesta med en låda i handen. Här var det flera sorters höns, kycklingar och kaniner.

Dagen fungerade ungefär som så att man först gick runt och kollade. Letade efter den perfekta hönan. Sen fick man stå i kö och klockan 12 ljöd en signal om att försäljningen nu startade. Då var det bara att hålla tummarna att din höna fanns kvar.
_MG_0586osterbymo-honsAnki hade siktat in sig på fina svartvita hönor. När signalen kom så hoppade en liten tjej in i buren och plockade vant upp hönorna för att lägga dom i den medhavda lådan. Så ser det inte ut när jag ska plocka upp en höna…
osterbymohons3Efteråt bjöds vi på medhavd fikakorg i gräset och det var då den geniala tanken kom. Om att jag kanske skulle köpa mig en höna. Det fanns fina brahma-hönor kvar nämligen och jag fick ett litet infall om att jag ville ha en egen. Som pappa och Anki får ta hand om så klart, det går ju inte att ha en på balkongen.
_MG_0652Så här är hon, lill-Anna. Eller jag hoppas att det är en hon, det vet man inte riktigt när de är så små. Om det är en han så får han bli coq au vin i höst. Men förhoppningsvis kommer lill-Anna att ge mig några ägg istället. Pappa har skickat flera sms och säger att hon mår bra i hönshuset i Grindrum. Inget konstigt att köpa sig en höna ju, det här kan bli årets roligaste spontanköp.

2 thoughts on “Jag råkade köpa mig en höna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *