Vad har bloggen betytt för min träning?

Veckans tema hos Bloggar om Hälsa handlar om vad bloggen har för betydelse för min träning. Det är ett skojigt ämne tycker jag som tidigare skrivit vad cyklingen har betytt för mig. Victoria och Ida har skrivit vad deras respektive bloggar betytt för dom och vi har alla liknande tankar kring detta ämne.

Jag har bloggat i ett par år, sen 2011 ungefär, och på senaste tiden har det tagit mer fart. Med fart menar jag mer fokuserat bloggande och både mer content och läsare. Den här bloggen har alltid handlat om träning och hälsa. Det blev så eftersom att det är ett av mina stora intressen. Men just nu har jag lite funderingar på att göra om innehållet lite, mer om det imorgon!

Bloggen och dess sociala medier har givit mig en hel hög nya bekantskaper och skojigheter. Utan mina sociala medier så vet jag en hel drös människor jag inte hade känt, roliga upptåg som jag kanske hade missat och jag hade kanske inte haft så fina partners som hjälper mig på vägen. Jag älskar hur kontaktskapande det kan vara att blogga! Genom bland annat Bloggar om Hälsa har jag också fått ”kollegor” att bolla frågor och inspiration med. För att blogga är ibland mycket mer än att bara skriva lite text och ta en bild.

Jag har alltid varit noga att inte göra saker för bloggen skull. Jag går inte ut och tränar bara för att det ska bli blogg av det. Inläggen kommer som en jordgubbe på tårtan efter en fin upplevelse. Däremot har jag blivit bättre på att se vad som kan bli bra content i förväg och fokusera mina inlägg kring vissa aktiviteter.
Jag skriver eller publicerar långt ifrån allt jag gör, det vill jag att du ska veta. Det kan se ut som att jag är så himla aktiv och alltid igång men det är ju bara en del av sanningen. Däremot hoppas jag att via min blogg inspirera till ett aktivt liv fyllt av det du gillar bäst. I mitt fall råkar det vara träning, outdoor och små äventyr.
anna janssonVarför bloggar du? Och vad har din blogg betytt för dig? 

7 thoughts on “Vad har bloggen betytt för min träning?

  1. Anna says:

    Ja,så mycket glädje bloggen ger. Så mycket kontakter, äventyr och möjligheter! Värt att tänka på de där dagarna man undrar varför man håller på! Jag älskar människorna man lär känna via bloggen, kontakterna som knyts. Jag gillar tanken på att jag kan inspirera, andra men faktiskt också mig själv. Det finns grejer jag ”bara gör för bloggen”, som att bada efter ett löppass fast jag tror att jag ska frysa ihjäl. Eller åka zipline för ett bra inlägg, fast jag nästan dör av skräck… Coola saker jag hade missat om det inte vore för bloggen!
    Dessutom tycker jag det är jätteroligt att ha mina äventyr samlade för att gå tillbaka att läsa senare. Återuppleva. Bara plus alltså. Enda minuset är väl att det tar sjukt mycket tid….

  2. mari says:

    Intressant! Känner igen mig i det du skriver, och just så är det, jag tränar inte för att kunna få blogga. Helt klart inte. Däremot kan jag få sjukt fina idéer till massa inlägg när jag tränar osv. Men, träning oc hälsa har alltid varit en stor del av mitt liv och jag önskar alla fick känna det jag får känna när jag får göra det jag älskar mest, – Vara aktiv! Därav mitt skrivande. Jag vill dela med mig. Jag vill inspirera och motivera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *