Små äventyr räknas också

Något jag har insett senaste tiden är att jag vill vara mer utomhus. Mer nära naturen och mer små äventyr. Men sånt kommer inte automatiskt utan jag har lovat mig att mer aktivt söka mer av den varan.

För mig behöver inte outdoor och äventyr vara så stora maffiga grejer, det räcker med små äventyr i vardagen eller små utflykter. Det behöver inte vara något nytt varje gång utan för mig är ett äventyr någonting som får mig utanför min box (läs min lägenhet) en stund. Så länge jag kommer utomhus och närmre naturen så räknas det.

I tisdags var vädret lite mulet och vi bestämde oss för att paddla en sväng i sjön Fängen. Via scouterna så har vi tillgång till ett par kanadensare och vi hämtade ut en sån samt varsin flytväst. I ryggsäcken hade vi packat en extra tröja och lite fika.
Vi paddlade rakt över sjön till en sandstrand där vi satte oss en stund. Vi hade fuskköpt med oss bullar från konditori och smaskade på dessa samtidigt som vi tittade ut över sjön där det nu blåste upp.
Och så bestämde vi oss för att sätta paddlarna i vattnet igen och sköt iväg kanoten. På vägen tillbaka höll vi oss längs kanten och pratade om hur tråkigt det egentligen är att paddla rakt över en sjö och att vi borde göra ett äventyr ner längs en å. Det får bli en annan gång!

Det här blev ett alldeles lagom tisdagsäventyr en mulen semesterdag. Inte så avancerat eller fancy men en stund utomhus och tillsammans. Och kaffe smakar ju alltid bättre utomhus! kanadensare kanadensare-2 kanadensare-3 kanadensare-5 kanadensare-9

3 thoughts on “Små äventyr räknas också

  1. Sara Borg says:

    Jamen visst är det så att fikat smakar lite godare utomhus och lite godare om en rört på kroppen också och ännu godare i trevligt sällskap. Som att det blir harmoni på något vis 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *