Kafé Rotundan i Halmstad

Under vår sista dag i Halmstad besökte vi Norre katt park. Vi slog ihjäl ett par timmar genom att leka i lekplatsen och sedan äta god lunch och fika på Kafé Rotundan. Caféet var ett tips från Saras Halmstadstips.

Rotundan var ett riktigt mysigt litet häng uppe på en kulle i parken. Ordet Rotunda betyder en cylindrisk byggnad ofta täckt med kupol, något som jag inte visste om innan. Men efter att ha besökt Rotundan i Halmstad så har självklart det ordet dykt upp på flera ställen, i senaste boken jag läste till exempel. Visst är det lustigt det där med selektivt seende. Ungefär som när man ska köpa vinterskor och helt plötsligt bara ser vinterskor överallt och på alla fötter.

Kafé Rotundan är ett ställe som bjuder på god vegetarisk/veganskt mat och fika. Mycket grönsaker, hummus och andra goda röror eller soppor. Rotundan i Halmstad bjuder också på musikkvällar, föreställningar, teater och till och med vinprovningar.

Överlag gillar jag parker på västkusten bättre än såhär mitt i landet eller åt Västervikshållet. Jag vet inte vad det är som gör det men både i Halmstad och i Helsingborg slogs jag över lummiga parker som bjöd in till rörelse, fika och bara häng. Jag kan inte riktigt känna att vi har en liknande park här i Jönköping, tyvärr. Grönt är ju skönt!
rotundan halmstad rotundan halmstad rotundan halmstad

One thought on “Kafé Rotundan i Halmstad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *