Ironman 70.3 i Jönköping

På söndag smäller det i Jönköping. Ironman 70.3 på gatorna precis där jag bor. Det var först i veckan som jag insåg storheten av detta evenemang. 2000 deltagare från stora delar av världen (träffade en kille från Austrailen idag som tyckte vattnet var lite kallt…) som kommer springa in mot målportalen vid Rådhuset som hjältar.

Det bubblar verkligen Ironman i centrala Jönköping just nu. Under veckan har jag sett arenan och målområdet växa fram och varje dag har det hänt lite till. Idag fullständigt kryllade det av folk på stan i svart-guldiga ryggsäckar och gröna armband. Det är en mix av gammal och ung, verkligen en blandning från lång till kort och av varje skrot och korn det går att hitta. Härligt med träningsglädje och höga målsättningar hos gemene man.

Idag testade Maja, Victoria och jag delar av simbanan. Munksjön var läskig tyckte jag efter att vara van vid Vätterns klara vatten. Men rädslor är ju till för att utmanas och nu har jag simmat i sjön mitt i stan. Det är klart att det är lite coolt att ha simmat under Munksjöbron och med Bryggan som siluett. Check på den liksom!im im-2 im-4På söndag smäller det för atleterna och jag kommer vara där med kamera och mina bästa hejarramsor. Nu hoppar vi bara på perfekt väder, inte för varmt men heller inte för blött!

2 thoughts on “Ironman 70.3 i Jönköping

  1. Clara Edvinsson says:

    Jag känner lite det samma, det är först nu när jag ser vad som hänt med Jkpg som jag inser hur sjukt stort det är… och häftigt! Jag är riktigt avundsjuk på dem som kan vara med och vara där för att heja. Du får heja lite åt mig också.
    Psst: svälj inte för mycket Munksjö-vatten, jag hade ont i magen i flera dagar efter JOW förra lör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *