Måndagsrundan- säsongstarten

Måndagar på vår, sommar och höst betyder måndagsrundan. Varje måndag kl 18.00 utgår en cykelrunda för alla uppe ifrån Mariebo (i år lite längre upp på Åsenvägen än tidigare år).

Igår var det iallafall premiär och så också för vårt Ragazze-gäng. Det blev ett stort gäng som samlades, alla kittade till tårna för årets första runda ihop. Jag räknade det lite snabbt till 37 cyklister innan jag skickade iväg det första gänget. Och av dessa var 11 tjejer där. Skoj! Några ansikten från söndagens träff och några nya.

Vi i Ragazze började cykla lugnt och försiktigt ut mot Sandseryd. Några i klungan var helt nya på det här med klungcykling så vi tog the basics längs vägen. Fokus på att göra snygga byten i klungan och på att hålla igång kommunikationen. Jag och Elin höll ihop gänget och såg hela tiden till att alla hade det bra. Och det verkade som att de hade det så himla bra, de flesta cyklade med ett stort leende på läpparna! Vi körde en bit ut mot Karlshult innan vi vände hemåt igen.

En punktering hann vi med också. Så klart. Så var den premiären gjord också. Vi löste det fint tillsammans och rullade sen tillbaka till Mariebo innan vi sa hej då till varandra.
ragazze#1

ragazze#1-3

Nästa gång vi kör Ragazze är måndagen den 18 april. Men redan nästa måndag är det ju Måndagsrunda igen, då med möjlighet att cykla lite ”enklare” tillsammans med SubUrban.

2 thoughts on “Måndagsrundan- säsongstarten

  1. Clara Edvinsson says:

    Jag har aldrig varit med på måndagsrundan men det är verkligen på min bucketlist för 2016, jag måste bara vara med åtminstone en gång för det verkar för underbart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *