En bitsk kommentar kontrat med vårvintermagi

I veckan fick jag höra en kommentar som sårade mer än den gjorde nytta. Av någon som jag trodde förstod. ”Det var ju konstigt att du fick den diagnosen, du orkar ju göra så mycket på din fritid”. Först blev jag bara paff. Sen bet jag ifrån ordentligt.

Det jag visar upp är en timme eller två av min dag. Vad jag har gjort för att ta mig dit har ni egentligen ingen aning om. Hur mycket jag har klippt bort från mitt liv för att göra mer av det som gör mig glad. För att orka göra mer av det. Jag slipper handling, hemarbete och stora beslut (tack världens bästa sambo) till förmån för att jag ska göra mer av det som jag tror är bra för mig. Och hittills verkar det fungera fint. Men det betyder inte att jag är tillbaka, det betyder bara att jag har lite mer energi just för den stunden.

Så idag gjorde jag precis det som jag tror är bra för min återhämtning. Jag kombinerade sol med endorfiner och fick till 12 kilometer magisk skidåkning uppe på Hallby. Jag tror aldrig att jag har åkt så fina spår (hehe åker bara när alla andra också åker…). På sina håll lite slushiga men också såndär räls som Helena brukar locka med. Jag kände mig stark och pigg och fick något infall i att kanske anmäla mig till Rallarloppet på söndag. Hur svårt kan det vara?! Bara det inte är en massa nerförsbackar….
skidåkning hallby

hallby skidor

solsken

3 thoughts on “En bitsk kommentar kontrat med vårvintermagi

  1. Charlotta Sofia springer o trimmar says:

    Näe! Vilken passiv-aggressiv kommentar 🙁 Härligt att du hade huvudet med dej och bet ifrån! Det är ju liksom inte för inte som läkare faktiskt kan ordinera motion.

    För mej var det dessutom så att det som var fysiskt jobbigt var mycket lättare än det som var psykiskt påfrestande, typ saker som kräver lite planering. T.ex: Springa en mil går hur bra som helst men att planera middagen får en att bryta ihop.

    Kram och heja dej!

  2. Ida says:

    Men var förbannad jag blir nu!!! Jag förstår dig i alla fall. Även om en enda kommentar kan svida ordentligt hoppas jag du känner att du har många som förstår dig!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *