Föreläsning med Annie Söderberg

I lördags hade vi klubbdag med La lepre stanca. Dagen innehöll cykling, föreläsning och årsmöte. Jag kom lagom till föreläsningen med Annie Söderberg. Annie är idrottsfysiologisk tränare och landslagstränare. Enligt mig hade hon intressanta och roliga infallsvinklar på träningslära och idrottsfysiologi. Mycket av det som Annie sa var känt sen innan  men det är alltid roligt och nyttigt att få höra det igen från någon som har koll på ämnet.

Annie berättade bland annat att den lågintensiva träningen inte är idrottsspecifik så du kan lika gärna hoppa studsmatta i 4 h istället för att cykla om du nu känner för det. Och så pratade hon om det fantastiska pedalvarvet och det magiska med att kroppen faktiskt fattar vad den ska göra varje varv. Kroppen är en rätt cool manick men det visste vi ju redan!
Sen pratade vi om styrketräning, återhämtningskäk (älskar att Annie tyckte chokladdryck var ett bra alternativ!) och formtoppning inför ett lopp.

Vi avslutade klubbdagen med årsmöte, medaljutdelning för randonneurerna och after bike.

Fotograf: Philip Lundman
Eftersom Annie berättade att hon ibland snor saker så snodde jag en bild på henne från Red rabbit racing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *