Att cykla som rehab

Människor i min närhet säger åt mig att göra sånt som jag tycker är kul, som ger energi istället för att sluta energi. Den här veckan har redan slukat alldeles för mycket energi. Jag fick min sjukskrivning förlängd och det gjorde mig ledsen. Allt jag vill är ju att må bra. Men nu gör jag inte det och får väl acceptera faktum. Så jag får gör mer av sånt som gör mig glad, igår cyklade jag lite!

Jag har ju varit inne på träning som medicin innan, och nu när kroppen samarbetar lite mer med mig och vädret strålar så är det ju ett utmärkt tillfälle att slå två flugor i en smäll. Så jag fixade i ordning cykel (fick punka efter semmelrundan) och rullade ut efter lunch.

Jag hade inga krav på gårdagens runda, dels visste jag ingenting om min form men också inte hur det skulle kännas. Så jag styrde mot Taberg via Sandseryd och det kändes eländigt segt men jag var också medveten om att det var rätt bra motvind. Jag funderade på om det var okej att stanna i Taberg för fika trots att det knappt är 2 mil dit. Men vid Tabergskrysset så vände vinden och det gick lätt och fint. Jag satsade mot Barnarp och med solen i ryggen så spreds ett leende på mina läppar. Så här ska det ju kännas! I Barnarp svängde jag hemåt igen, utan fika den här rundan men med ett större lugn i kroppen.   

  

 
Såhär tänker jag mig mina dagar framöver. Sjukskrivningsproffs. Jobba lite, vila lite, göra något som gör mig glad (läs cykla). Nu håller vi bara tummarna för att vädret är på min sida. 

(Ironin i att jag skrev det här igår och det inatt kom 7 cm kramsnö…)

8 thoughts on “Att cykla som rehab

  1. Anna (orka mera) says:

    Bra plan! Träning är den bästa medicinen. Och cykelturerna blir bara bättre och bättre nu när snön snart blir till vår och allt blir så där härligt ljusgrönt!!!!! Snart är tiden där 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *