Chokladbollar med dadlar

Härromdagen fick jag för mig att göra lite nyttigare chokladbollar med dadlar i. Dels för att ha något gott till kaffet men som dessutom är lite bra energi i. Jag freestylade lite men tänker ändå dela med mig av receptet för de blev så himla goda. Eftersom jag lekte loss i köket använde jag helt vanliga bordsskedar så mängderna är lite godtyckliga.

  • 10-12 dadlar (jag använder Persgårdens för de är godast enligt mig)
  • En kopp nespresso (tänk lite starkt kaffe)
  • En stor matsked kokosolja
  • 1 dl valnötter (går säkert med andra nötter också)
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 stor matsked kakao
  • 1 halv matsked honung

Jag började med att lägga dadlarna i kaffet tillsammans med kokosoljan. Under tiden mixade jag nötterna lagom mycket. Jag hällde i havregryn, kakao och honung samt kaffedadelblandningen och mixade till en smet.
Jag ställde in allt i kylen i ungefär 20 minuter för att sen rulla till bollar med kokos på.
chokladbollar med dadlar

 

8 thoughts on “Chokladbollar med dadlar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *