Mitt träningsmål för 2016

Snart är det nya året här. Nytt år med nya målsättningar och äventyr. Den här veckan sätter vi i bloggnätverket ord på våra mål för 2016. Ida ska köra halvironman här i Jönköping och Maria ska springa fjällmaraton. Men vad vill jag göra med 2016? 

Jag har gjort mycket stora och häftiga grejer senaste åren. Paris-Roubaix och Etapé du tour är exempel på sånt som både stärkt och utvecklat mig. Mål som har känts skräckslagna men också storslagna i magen. Inför det nya året saknar jag någon sån stor utmaning. Överlag känns det väldigt tomt på mål. Jag har någonstans landat i att det får vara så. Ett mål går inte att tvinga fram. När det kommer så kommer det helt enkelt.

Mina mål senaste åren har handlat mer om upplevelser än om prestation och det är så jag fungerar. Jag vill uppleva och se vad kroppen klarar av men än att prestera och hamna på pallen (även om det är en kul bieffekt). Tyvärr blir det ju så att jag inte är särskilt sugen på att köra samma lopp två gånger ens. Jag har ju redan klarat av det en gång. Men ett lopp som jag gärna vill köra igen är Billingeracet. Det var mitt första MTB-lopp och jag vill egentligen bara se om och hur mycket bättre jag har blivit sen dess.
Under 2016 vill jag upplevelseträna. Mer njuta än prestera. Kanske göra den där soloturen hem som jag drömmer om ibland. Jag sugen på att springa lite mer stig. Jag och bästis Anna pratade om att vi skulle springa Gränsöleden i maj och det är en såndär upplevelsesak jag vill göra. Och så ska jag simma runt den där ön jag pratat om tidigare. Pappa har lovat att vara följebåt och support.

Under tiden ska jag se till att vara mitt bästa jag. Att optimera mina förutsättningar och ta hand om mig själv. Planera maten och äta lite bättre. Och på något vänster tänka till lite kring träningen så det inte bara blir mellanmjölkslandet för mig.Jag vill inspirera till rörelse och till utmaningar snarare än prestationsångest. Jag hoppas ni vill följa med mig in i 2016.
grinderum-5

Vad har du för mål med 2016? 

10 thoughts on “Mitt träningsmål för 2016

 1. Helena Enqvist says:

  Upplevelseträna är ett fint ord! Jag är också inne på det och så som mina två större lopp till sommaren kommer att bli.
  Det kommer att bli så spännande att följa dig och du inspirerar redan til rörelse mer än prestation och det är en stor anledning till att jag gillar din blogg så mycket Anna!
  Kram

 2. Clara Edvinsson says:

  Det är verkligen coola mål du har haft tidigare. Men jag håller med dig om att man inte kan tvinga fram något, för då blir det inte äkta lycka när man väl ska genomföra det. Du kommer få ett grymt 2016 ändå!

 3. Rund är också en form! says:

  Upplevelseträna har jag gjort nästan hela 2015. Funderar på om jag ska fortsätta med det (det är ju himla trevligt), eller den här gången faktiskt planera in någonting specifikt. Den som lever får se. 🙂

  Kram M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *