Banvallen i Helgas fotspår

”MTB till Bottnaryd om en stund” löd meddelandet. Jag hann äta lite gröt och välja kläder innan jag trampade upp till Tommy. Vi skulle alltså ge oss på banvallen till Bottnaryd, typiskt pannbenskrävande och igår lite extra tungt.

Det blåste rejält och regnade från sidan. Vi skrattade mest åt det. Vilka ger sig egentligen ut i sånt här väder? Men allting blir roligare med en träningskompis så vi höll gott humör tills vi mötte motvindsväggen på banvallen längs med riksväg 40. I sånhär lägen av kraftig motvind gäller INTE ”damerna först” så jag la mig tacksamt på rulle bakom Tommy. Där var jag extremt noga med att inte släppa hans bakhjul, det skulle bli alldeles för slitigt själv.

Vi nådde skylten för Bottnaryds Urskog, läste lite tysk information, sköljde av mina glasögon och tog en selfie. Sen vände vi hemåt igen. Nu väntade 21 kilometer medvind. Perfekt för mitt psyke. Man känner sig så snabb och i god form när man cyklar i medvind. 45 kilometer från start får jag skölja av både cykel, kläder och mig själv. Skitkul helt enkelt!

3 thoughts on “Banvallen i Helgas fotspår

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *