En träningslistan 

Sara på Träningsglädje publicerade en träningslista som inspirerade mig. Perfekt för en måndagsblogg tyckte jag.

Den här träningen längtar jag efter just nu: 

Långpass. Jag får inte riktigt till det i kalendern. Särskilt vill jag sticka ut nu när hösten är som vackrast och vi har haft fint väder var eviga dag. 

…men det här står mig upp i halsen:

Att jag vill hinna med lite för mycket under veckan. Jag vill cykla, styrketräna, ta tag i löpträningen och gärna simma en gång i veckan som bra komplement. 

Det här träningsplagget är min favorit just nu:

Mina Craft delta tights som jag vann från upp&hoppa i somras. Tusan vad sköna de är! Alldeles lagom mycket kompression, sådär perfekt så de sitter åt över benen. Dessutom aningens tjockare vilket passar nu på hösten.  

 

Det här skulle jag verkligen behöva träna mer:

Core. Jag behöver alltid prioritera coren. Så enkelt men ändå så segt att göra… Och rörlighetsträning. Stel som ett kylskåp!

Den här känner jag mig stark i/på:

Just nu i det mesta. Träningen går oväntat bra just nu. Efter en rätt seg tid efter Frankrike-äventyret och cykelvasan tycker jag att det är otroligt skönt att det äntligen har släppt! 

Just nu stör jag mig på de här i träningsväg:

Watt-träning. Det finns inget mer ointressant än att läsa om än watt.

En träningstrend jag tror, eller hoppas, kommer gå över är:

Svårt… Jag vill tro att alla träningsformer har något syfte, och att någon har just den träningsformen som sin träningsform. Jag hoppas istället att folk väljer mer vardagsrörelse och att tjejer vågar lyfta blicken från de kulörta hantlarna för att lyfta lite tyngre. 

Det här har jag en tendens att prioritera bort:

Städning. Eller det mesta som rör hemmet. Många undrar hur jag hinner med allt men det beror på att jag prioriterar bort annat och tacksamt nog har en sambo som sköter markservicen. 

Jag står inte ut med:

Att dagarna bara blir kortare och kortare. Jag är inte riktigt redo för den mörka årstiden ännu…  

 

Skulle jag bara få träna en sak i resten av mitt liv så skulle det vara:
Fikalångpass i rätt sällskap. Vädret skulle alltid vara bra, gärna lite höstkrispigt som nu. Solen skulle lysa och ingen skulle någonsin få punktering. 

Det allra tråkigaste med att träna är att:

Att evigt och jämt tvätta träningskläder. Jag slänger de i tvättmaskinen på direkten men det innebär också att jag kör en tvätt med träningskläder per dag. 

Kommande vecka lovar jag mig själv att:

Jag lovar mig själv att hålla mig frisk genom smarta val som sömn, vila och mat. Och att planera upp min träning så att jag hinner med det jag vill. Springa lite, styrketräna tungt och gärna hinna cykla ute en vardag. 

  

Berätta, vad längtar du mest efter just nu och vad tycker du är jobbigast med träning? 

9 thoughts on “En träningslistan 

 1. Elna - Formcykel på Healthy Living says:

  High five för listor. Den här vill jag också göra om jag hinner. Skriver under på det där med tråkigaste, ååååååh vad det är tröttsamt med all tvätten. Och så håller jag förstås en tumme för att du planerar in lite backintervall med pannlampa på torsdag med She Rides, längesedan vi sågs på hoj!

 2. Helena Enqvist says:

  Å vilken trevlig lista och bra svar! Skriver direkt under på tvätten, vi har inte tvättmaskin i lägenheten utan ´väl tvätta en gång i veckan om vi har tur. Förstå hur det kan lukta i vårt badrum i bland 😉
  tror jag lånar inspo och skriver min lista..någon dag 🙂

  • Anna says:

   Det är lyxigt med tvättmaskin i lägenheten. Om jag inte tvättar direkt är jag noga med att hänga kläderna så de torkar, istället för att ligga fuktiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *