Runekakor på Persgårdens mysli

Innan det stora äventyret i Frankrike bakade jag Runekakor. De har tagit mig runt på olika lopp tidigare. Innan har jag blandat i allt i från kokos till jordnötter och blåbär för att piffa upp smeten lite. I år gjorde jag dessa på Persgårdens mysli. En hit! Vad kan slå fel med knäcksmet och god mysli liksom?
runekakor-0175

En del socker, en del sirap och en del vispgrädde får koka ihop till knäcksmet. Under tiden förbereder du någon form, jag tog en brödform klätt med bakplåtspapper i teflon. När bubblorna börjar bli stora och gyllenbruna är det färdigt. Du kan testa med ett gammalt hederligt kultest om du vill. Nu är det dags att blanda i tre delar mysli (eller vad du nu önskar). I med det i formen, platta till ordentligt och låt svalna.
Sen skar jag det i lagom bitar och klädde i platsfolie.

De fungerade fint i Frankrike och kommer att smaka gott längs cykelvasan på lördag också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *