Sol, glass och bad

Vad gör man av en oplanerad lördag? Lite cykel, lite fika och lite bad kanske?

Solen stod högt på himlen och jag smörjde in mig med solkräm och gav mig iväg. Första stoppen skedde efter 4 km, uppe vid Tolarp, där jag hälsade på lite vänner som var ute och klippklättrade. Sen satte jag av mot Bankeryd där den enda planen var att se Vätternrundans snabbgrubber rulla förbi 14.30. Jag hade alltså ett par timmar att slå ihjäl och kom på den geniala idéen att cykla Bankerydsleden. Jag tog den medsols, till skillnad från hur jag har gjort tidigare gånger, och upplevde ett större flow. Det är en riktigt bra vandrings- och cykelled, som tyvärr blir lite igenväxt på sommar. Jag cyklade genom ängar och hästhagar och genom skogen. Sommarvärmen var påtaglig, på vissa stället tryckande, men de två milen var snart avklarade.

Jag landade i Bankeryd för glass, Cola och subgrupperna. Jag såg Team Tre berg – Bianchi (6.33 runt Vättern, galet!!) i toppen av Trånghallabacken och rullade sen neråt Jönköping igen. Innan jag var klar med utflykten stannade jag till på en strand och tog ett dopp i Vättern. Det var svalt i vattnet med skönt att svalka sig och bli av med skogsdammet.    
Bad efter cykel får bli ny tradition. Har du badat än i år?

3 thoughts on “Sol, glass och bad

 1. jonas l says:

  Living the dream alltså 😉 Har inte badat än i år. Inte så snabb med de. Förra året var första gången jag badade i Vättern, och första gånger jag badade i Norge 😉

 2. Nathalie says:

  Hej!

  Åh, underbart att hitta in på en MTB-blogg! Jag har nyss blivit intresserad av MTB, eller jag har varit nyfiken och velat prova på, men tänkt jag har väl en impuls och ska inte köpa något för flera tusen 😉 Men intresset bor kvar i mig och inför 2016 har jag bestämt mig för att köpa min första MTB!

  Men, jag har frågor kring dämpare bak. Och har inte direkt fått några vettiga åsikter och svar. Jag ser att ni kör mycket i terräng, och då är ni nog perfekt bollplank till mig.

  Jag ska motionscykla, för att det är kul, ha som konditionsform och träningsdel för mig, och även kunna dra med hunden. Alltså, två flugor i en smäll så båda rör sig samtidigt. Så det blir bort från storvägen och upp runt berget vi har nära tänkte jag, jag vet bland annat att en led går runt berget. Utöver det är det vanlig skogterräng och småstigar som folk gått, men inte led.

  Därför vill jag ha någon cykel som passar mitt ändamål. 27,5″ med en liten ram, tyckte säljaren på TeamSportia när jag var in igår. Scott hade dom främst. Dämpare fram självklart. Men dämpare bak kostade kiskeligt mycket mer. Ja, alltså för en som inte ska tävlingscykla och satsa på det viset. Så min fråga är; kommer jag få spader i den terräng jag tänkt, genom att bara ha dämpare fram och stumt bak?? Eller är det en cykel för mig att bara ha dämpare fram?
  Som sagt, den jag provade med både dämpare fram o bak, var ju som att vara i heaven!
  Men jag har aldrig provat en MTB med enbart dämpare fram, så jag vet inte alls hur det kommer upplevas. Och TeamSportia hade ingen jag kunde hyra/låna.
  Så jag vet inte alls just nu…

  Hoppas på svar!
  Skicka gärna svaret till min mail så jag ser det; nathalie@nabo.se

  Tack på förhand!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *