CX på Ljungarum

Jag och min personliga cx-coach Anders kickstartade igång CX-säsongen redan igår. Varför vänta på något gott för länge? Och varför körs  bara CX på hösten?

Ljunagrumsskolan var gårdagens crime scene. Vi har varit där tidigare i våras och rekat. Då hittat vi ett kort varv i skogen och en perfekt grusplan till intervaller, svängar och andra kul teknikövningar. Efter ett par varv i skogen hämtade Anders konerna och föreslog starter. 80 meter all in, sväng, igångdrag och 40 meter till. Därefter en liten slalombana så var vi tillbaka till start igen. Vi gjorde ett par såna innan vi bytte teknikövning.
Nu skulle vi springa trappor. Fokus var inte fart utan teknik. I att få till snygga avhopp och ett bra steg i trappan. Jag brukar springa enkla steg men ska övade igår på dubbla. Brevbärar-Anders hade lite bättre klipp i steget i trappan och skötte trapporna galant.
Slutligen tog  vi oss an den omöjliga backen… Den var fortfarande omöjlig så vi sprang upp ett par gånger istället. 

Som nertramp rundade vi wåffelcrossbanan och konstaterade att den fortfarande är i fint skick. Några ställen där det växt lite mycket men överlag fullt trampbar. Man kanske skulle dra ihop en sommar-Wåffla?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *