Sol, cx och bad

Jag tog årets längsta sovmorgon och vaknade med strålande sol och ett stilla Vättern utanför fönstret. Jag hade bestämt sen innan att jag skulle ta en förmiddagscykeltur så det var bara att hoppa upp ur sängen och göra sig redo.

Jag plockade ut super Xet och trampade bort mot Kabeland. Benen kändes pigga men oj vad jag skulle få sota för det sen. Jag ville kolla in banan inför morgondagens Påskwåffla och rullade ett varv. Banan är snustorr och snabb, vilket kommet bli extra kul imorgon!

Sen rullade jag bort mot Strömsberg, tog stigen in direkt vid Gånglåten över den lilla bäcken och direkt blev skogen sådär fin precis som jag minns Strömsberg. Lövträd och grönska som gifte sig på bästa sätt. Jag tog den långa backe upp, den som jag ibland har kört backintervaller i, och såg blåsippor och vitsippor och blev alldeles lyrisk. Sen surade mina ben ihop totalt. De hade kanske inte repat sig helt efter långcykligen och backen blev slitig. Jag svängde ner mot bokskogen och njöt av god cykelteknik i nerförslöpan. Att köra cxen över rötterna och känna att jag visste precis vart jag ville ha cykeln och hur jag ville göra var en boost.
Jag fortsatte upp genom Strömsberg och Skinnersdal till Riddersberg.

I Riddersberg svängde jag ner mot badplatsen och väntade in Stefan. Det var också bestämt sen innan, jag skulle bada. Av med allt utom bibs och sport-bh och i plurret. Det var kallt men överkomligt, uppfriskande så att säga. Sen åkte vi hem till Malins mysiga torp för korvlunch. En bra söndag, helt enkelt.
Fil 2015-04-05 21 24 28
Fil 2015-04-05 21 22 11
Badbeviset finns på min instagram @annamjansson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *