La gara 2014 – klubbmästerskapet

I all Wåffelhysteri har jag glömt/missat/inte hunnit berätta om helgens andra stora grej, klubbmästerskapet för La lepre stanca, La gara 2014.

Eventet är alltid hemligt in i sista minut. Jag har skitsvårt för sånt, helt ärligt, jag vill förbereda mig och ladda. Nu visste jag bara att det vankades långt cykelpass med lite motstånd. Jag plockade fram ungefär allt man kunde tänka sig behöva och 380 kr cash. Cash var tydligen king.
09.00 eller strax där innan var jag och en hög nervösa men glada cyklister på Cykelköket i Jönköping för att mötas upp och få information om dagen. Det visade sig vara en lagtävling med 42 checkpoints över hela södra länet som skulle tas med bildbevis och på tid. Jag hamnade ihop med Alex, Rikard och Tobias och vi delade in oss i par och cyklade iväg. lagara1lagara2Ett axplock från instagram (@theschitz @annamjansson & @laleprestanca) mer finns under #lagara2014

Alex och jag cyklade via Vättersnäs, Vissmålen till Tenhult. Jag ska väl inte skryta med att jag var loket i vår kedja men jag bet mig fast vid Alex hjul så gott det gick. Killen cyklar på slätten och hade ingenting emot motvinden. Vidare till Forserum och Finntorp i rejäl vind.
Det fanns en regel på evenemanget och det var att laget skulle befinna sig 15 minuter på Tabergs topp mellan kl 11-13. Jag och Alex insåg en liten lagom tidsbrist i Fintorp och rationaliserade bort lite kontroller och siktade mot Taberg. Vi plockade Hundshult och Aditro på vägen dit. Jag tryckte en nödgel och ville gråta lite eftersom jag trodde vi skulle bli diskade om vi missade tidsfönstret på Taberg. Taberg kan ha varit den värsta backen i år. Jag slet som ett djur med lungorna utanpå. Efter skidbacken, där det brantar på på riktigt, hörde jag hejarrop längre upp. Inte tänkte jag ge upp nu. Jag slet mig upp och var nu verkligen en trött hare… DSC_0205 Foto: Calle Andersson.

Efter fika bestämde vi att toppa laget och skickade Alex och Tobias mot ytterligare en kontroll. Jag och Rikard rullade långsamt hemåt. Väl tillbaka på Cykelköket fick vi vänta spänt på ett resultat. Det visade sig att vi tagit flest kontroller men missat det där tidsfönstret på Taberg med sketna 3 minuter. Det gjorde ändå mig till bästa dam och mitt lag till mästarinnor. Jag ställde stolt upp mästarinnarpokalen på hyllan i hallen ett år till.
Tack för gott slit lag 2!

One thought on “La gara 2014 – klubbmästerskapet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *