Sommen runt – grymmaste ever!

Idag skulle genrepet inför Vättern ske, Sommen runt 124 km. Jag har varit orolig inför det här med Vättern, tyckt att ingenting stämmer, inte fått till rundorna utan att få smaka på väggen. Tillsist var det så nära att jag inte ville cykla Vättern. ”Jag har ju ändå inte den kapaciteten” gick tankarna tidigare i veckan. Jag lovade mig själv att ge det Sommen runt för att bestämma mig. Gick det dåligt där så skulle Vättern ställas in.

Jag vaknade pepp, kom på att packa hjälm och skor (bra Anna!) och satte mig i bilen. Väl framme tryckte jag lite mackor, fixade det sista och rullade till start. Det var högt i tak redan från början och mest skitsnack om lånehjulen. Såna hjul krävde visst sin dragtid…

Start och första 3 milen som bara rullade förbi. Jag hade satt i system att få i mig något  varje gång jag var nere i botten av klungan. En gång vatten, nästa gång sportdryck och sen något ätbart. Det fungerade fantastiskt bra. Jag var pigg och glad vilket betyder vansinnigt pratglad tjej som pratar, snickesnackar och skrattar.

Som sig bör fick jag en dipp kring 7 mil. Det var kräkvarmt, jag mådde lite illa, hade missat någon klunk vatten pga strul bakom klungan. Det var inte värre än att jag stod över en dragning, käkade lite extra och sen var det ok igen. Som Simon utryckte det ”först var du tyst, nästa gång var du pratglad igen”.

Vi gick i mål på grymma 3.52 med ett snitt på 32 km/h. Tokstarka sub10 som inte hade behövt ett sånt bra snitt på en kuperad runda. Vilket formbesked! Jag var så pigg in i mål att jag milen innan börjat sjunga lite i klungan och funderade på en cykelsång. Det var ingen dans på rosor hela vägen, det gjorde lite ont stundtals, regnet öste ner men tillsammans var vi bäst!
20140524-183420-66860994.jpg20140524-183421-66861138.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *