Vätternångest och tempo på E4:an

Jag ska ju cykla Vättern sub10, lilla jag som knappt gillar att cykla racer (jo det gör jag faktiskt) och som aldrig har cyklat långt. Stundtals funderar jag på vafan jag har gett mig in på. Jag är nog mer orolig för Vätternrundan än för Paris-Roubaix. Jag har liksom fått för mig att jag själv måste hålla 34km/h för att lyckas och det har jag ju aldrig lyckats med… Jag vill ju inte förstöra för gruppen osv…

Det är tur att jag har Super-Erik, superstark och superpeppande. Han drog ut mig på en temporunda för att jag skulle se om jag klarade av det. Vi pressade på ner mot gamla E4:an och jag låg på stabil rulle bakom Erik. Låt mig säga som så att tempot var högt och det var inga större bekymmer. Sen skulle jag dra och det tog väl ungefär 82 sekunder innan jag dog. Erik är en klippa och drog nästan hela vägen.

Sen berättar han den lilla hemlisen för mig om att jag egentligen bara ska dra 1/16 Vättervarv vilket gjord det hela mer överkomligt. 30 sekunder hårt och sen ganska många sekunder på rulle. Den idéen gillar jag. Plus att jag inte alls behöver hålla 34km/h utan att VI SOM GRUPP ska hålla 31,5km/h. Fortfarande fasligt fort men helt överkomligt.
Helt plötsligt cashade jag in lite mer självförtroende inför Vättern 2014.

One thought on “Vätternångest och tempo på E4:an

  1. Elna says:

    Åh, Vätternpaniken. Minns den, vet precis hur du känner dig och kan ibland sakna den – för min del var det en kul tid då jag lärde mig massor om cykelträning och om att kroppen orkar mer än man tror. Du kommer att fixa Sub10 – det är jag helt säker på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *