Första punkeringen i skarpt läge

Idag rullade jag och 8 grabbar från Piren upp mot Ekhagen med sikte mot Ryttarens mosse. Redan vid Ekhagen bestämde sig min kedja att kila fast och efter att killarna hade ryckt och dragit lite i den var jag nära på att ringa ett nödsamtal. Mitt i ”ge upp tankarna” blev jag skitirriterad och drog till ordentligt och fick loss skiten medan alla grabbar stod och tittade på. Självförtroendeboost! Efter den händelsen körde jag inte mer på lilla klinga idag, hej starka ben 2014!

Upp för backen mot Ryttarns mosse med motvinden from hell. In på jävulsk grusväg och helt plötsligt körde jag på fälgen. Första punkteringen i år 22 december och första punkteringen i skarpt läge (inte pyspunka hemma i lägenheten osv). Någon gång ska ju vara den första men lite surt med 9 dagar kvar på året. Vi löste det lätt och galant och kunde sedan fortsätta mot Rogberga, Tenhult och Spexeryd.
20131222-211854.jpg
Efter att ha rundat Tenhultssjön började vägen hemåt. Jag var lite lätt trött och hade ingen aning om vart vi var, som vanligt helt enkelt. Solen kämpade sig igenom molnen och vi skämtade lite om att vi borde smörjt oss med solskyddsfaktor för att inte bli sönderbrända till julafton. Det är rätt galet att cykla i 5 plusgrader den 22 december med tunna vantar och tycka floss är för varmt. Vädret var ju sämre på La gara i september. Nerför Ådalsvägen mötes vi av motvinden from hell igen och fick nästan trampa oss nerför backen. Hemma kunde jag nöjt konstatera att jag fyllde på med 3 h på cykelkontot och kom hem prick på utsatt tid.
20131222-211956.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *